Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ky është avioni më i sigurt në botë (foto)

Air Force One nuk është thjesht avioni presidencial amerikan, por edhe “vendi ajror” më i sigurt në botë.

Shoqëron Presidentin e Shteteve të Bashkuara në të gjitha udhëtimet ajrore, dhe në rast emergjence apo sulmi terrorist që kërcënon sigurinë e presidentëve përdoret edhe si rezidencë dhe si zyrë lëvizëse.

Nga viti 1990 Air Force One është një Boeing 747-200 i modifikuar. Ka një gamë fluturimi mbi 12.000 km (një e treta e perimetrit të Tokës) mund të furnizohet duke fluturuar, dhe përveç suitës presidenciale ka një sallë operimi dhe ka mbi 2000 ushqime të gatshme në rast emergjence.

Kur ulet në aeroport i tregon publikut gjithnjë anën e majtë, sepse në krahun e djathtë rri Presidenti dhe familja e tij. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts