Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ky është Armagedon! Më shumë se 2,000 koala të shuara nga zjarret në Australi

Zjarret pyjore që po tërbojnë në Uellsin e Ri Jugor të Australisë kanë shkatërruar shumë habitate të koalave dhe kanë vrarë më shumë se dy mijë prej këtyre flagelave simpatikë, thanë ekspertët.

“Ne ndoshta nuk do të gjejmë kurrë trupat e tyre”, tha ekologu Dailan Pugh, duke shtuar se një e treta e habitatit të koalës në Uellsin e Ri Jugor të Veriut u humb në zjarret.

Koalat më parë kanë humbur habitatin e tyre për shkak të shpyllëzimit dhe zhvillimit urban, por muajt e fundit kjo ka qenë shkatërruese në vazhdën e zjarreve në Uellsin e Ri Jugor dhe Queensland, me 140 më aktivë.

Ekspertët besojnë se kriza e zjarreve në pyje rrit rrezikun e humbjes së koalave.

“Ne kemi pasur shumë zjarre në vitet e para, por jo si këto. Ky është Amargedon!”, tha një zyrtare.

Ajo theksoi se efekti i zjarreve ishte katastrofik.

Koalat renditen si kafshë të cenueshme në Uellsin e Ri Jugor dhe Queensland.

Zjarret dogjën më shumë se 2.7 milion hektarë tokë, 1.15 milion prej të cilave ishin në zonën e parqeve kombëtare, të cilat, sipas Atticus Fleming, zv / ministrit për parqet kombëtare dhe natyrën, janë një shkallë që nuk e kanë përjetuar kurrë.

Qeveria e Queensland ka njoftuar se do të lërë mënjanë 570,000 hektarë tokë shtetërore si një zonë përparësore për koalas me qëllim të rikuperimit të tyre. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts