Kur bombardohej Ura e Mostarit: 25 vjet nga apokalipsi trashëgimor

Është përkujtuar këto ditë 25-vjetori i një prej ngjarjeve më të rënda t ëish-luftrave në Jugosllavi, bombardimi i Urës së Mostarit në Bosnjë, ndër krimet më të rënda ndaj trashëgimisë botërore.

Është një krim që u dedikohet jo serbëve por kroatëve, e që ka për autor njeriun që u vetëhelmua në sallën e gjyqit në Hagë kohë më parë, Sllobodal Praljak.

9 nëntori i vitit 1993 në Bosnjë, është përjetuar si një ditë apokaliptike nag shembja e urës së famshme prej bombardimeve artilerike.

Referuar kësaj, por dhe krimeve të tjera, filizofofi Bernard-Henri Lévy ka deklaruar se Evropa ka vdekur në vitet ’90-të në Sarajevë.

Ura u rindërtua nga turqit në vitin 2004, duke qenë se i përket dhe trashëgimisë osmane, dhe është një ndër vendet më të vizituara në Bosnje, gati-gati simbol i saj. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts