Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kowloon, qyteti më i populluar deri më sot në të gjithë botën

Në Hong Kongun e sotëm, deri në vitin 1994 ka ekzistuar qyteti më i mbipopulluar ndër kohëra me një popullsi prej 33 mijë banorës në një sipërfaqe prej 25 metra katrorë.

Nëse keni menduar deri më sot se Manhattan është qamet atëherë njihuni me Kowloon, një qytet me një popullsi  119 herë më të dendur se kjo “lagje” e Nju Jorkut.

Kowloon ka qenë i përbërë me ndërtesa 12 katëshe dhe kryesisht të banuara nga emigrantë dhe të ardhur.

Kriminaliteti dhe varfëria kishin arritur kulmin derisa qeveria e atëhershme vendosi prishjen e qytetit në vitin 1993. Sot qyteti jeton vetëm në kujtesë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts