Kolumbi: shembet “me buton” dhe pjesa e mbetur e urës Chiraara (video)

Një shpërthim i kontrolluar zhduku dhe pjesën e mbetur të urës së varur Chiraara në Kolumbi, pak muaj pasi një pjesë e saj u shemb gjatë ndërtimit me pasojë vdekjen e 9 punëtorëve.

Ura Hanging Chiraara, 446 metra e gjatë, ishte menduar të bashkojë një seksion rrugor midis kryeqytetit të Bogotas dhe qytetit të Villavicenciio. Por punimet në të u ndërprenë kur pjesa veriore e urës u shemb më 15 janar.

Pastaj u vendos që pjesa e mbetur të shembet plotësisht, e cila u krye nga një shpërthim i kontrolluar prej 200 kilogramë eksplozivi.

Ura u rrëzua në vetëm disa sekonda, dhe në luginën e thellë 280 metra poshtë saj kishte vetëm një re të madhe pluhuri.

Një hetim i detajuar i nisur pas një aksidenti zbuloi se kishte një gabim të pariparueshëm në projektimin e urës, gjë që çoi në vendimin që dhe pjesa tjetër e urës të shembet tërësisht. /tesheshi.com/

Ndiqni dy pamje, njëra nga shembja aksidentale dhe tjetra nga vendngjarja:   

 

auto pjese dak

Related posts