Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Këto pulla i nervozuan shumë njerëz: a e dini se çfarë numri kërkohet?

A mund të gjeni një përgjigje të thjeshtë dhe logjike për këtë enigmë në kohën më të shkurtër të mundshme?

Për disa, vetë mendimi i matematikës krijon nervozizëm, ndërsa të tjerët, si shaka, zgjidhin detyra të komplikuara.

Në fakt, këtu nuk keni nevojë të mendoni shumë për këtë, sepse kjo detyrë mund të zgjidhet edhe nga nxënës të shkollës fillore, thjesht përfshini pak logjikë dhe zgjidhja do të krijohet vetë.

Detyra ju pyet për të gjetur se cili numër duhet të shkruhet në vend të pikëpyetjes në shenjën e poshtme të djathtë.

Nëse nuk keni arritur, këtu është zgjidhja:

Në këtë rast, nuk duhet të keni vëzhguar rreshtat horizontale të pullave, por duhet t’u keni kushtuar vëmendje rreshtave vertikalë. Kështu, për shembull, në pullën e parë (sipër, majtas) është numri 82. Nëse ndani 8 me 2, merrni 4 që është poshtë.

Zgjidhjen do ta merrni duke ndarë çiftin e numrave nga pula e fundit (22) në rreshtin e sipërm. Pra, zgjidhja është 1, shkruan Studomat. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts