Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

KE: Paaftësia e prokurorëve në Kosovë, njerëz padrejtësisht nën akuzë

Komisioni Evropian ka lëshuar një raport mbi gjendjen e gjyqësorit e Kosovës kur bëhet fjalë për luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, i cili përmend, ndër të tjera, një numër mangësish, veçanërisht në prokurori dhe polici.

Raporti u bazua në vëzhgimet e katër ekspertëve të KE-së që vizituan Prishtinën nëntorin e kaluar.

Raporti nxjerr në pah cilësinë e aktakuzave të ngritura, mënyrën se si prokurorët trajtojnë çështjet, mungesën e provave në aktakuza, dyshimet nëse prokurorët specialë dinë si të kryejnë hetime komplekse, mungesën e prokurorëve të specializuar.

U vërejtën gjithashtu të meta në procedurat hetimore.

Ekspertët e KE vunë në dukje se vetëm një nga prokurorët me të cilët kishin diskutuar raste të caktuara tregoi një mirëkuptim të procedurës për konfiskimin e pasurisë së paligjshme.

Është vërejtur gjithashtu se për shkak të punës së dobët në prokurori, shumë persona u morën padrejtësisht nën akuzë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts