728 x 90 Leaderboard

Jo vetëm për të hapur sytë, ja pse duhet të pimë kafe

Kafja është një nga pijet konsumohet më shumë në të gjithë botën, dhe një lajm i mirë vjen për të gjithë dashamirësit e saj.

Një raport i fundit i publikuar deklaron se konsumimi i kafes zvogëlon me 70% rrezikun për kancerin e mëlçisë.

Në konferencën që u mbajt së fundmi nga akademikët dhe përfaqësues të shoqatave për sëmundjen e mëlçisë, nga 7 vende të Evropës, u diskutua mbi problematikat dhe sfidat me të cilat po përballen.

Vetëm në SHBA sëmundja kronike e mëlçisë është një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjeve. Rreth 31.000 individë amerikan vdesin në vit nga ceroza.

E sa vjen kjo sëmundje po përhapet dhe në Evropën Perëndimore për shkak të rritjes së konsumit të alkoolit dhe yndyrave.

Prof. Aleksandër udhëheqësi i studimit i ka këshilluar njerëzit që të konsumojnë rreth 3 kafe në ditë se në këtë mënyrë mbrojnë me 70% mëlçinë e tyre nga kanceri./tesheshi.com/

Related posts