Izrael: larja në pishinë meshkuj e femra shkakton polemika në Kiryat Arba

Larja në një pishinë e gjinive të përziera është po aq serioz sa incesti ose shkelja e Sabatit, – ky ishte qëndrimi i një avokati që përfaqëson një grup banorësh të vendbanimit të Kiryat Arba në Bregun Perëndimor, para Gjykatës së Lartë të Drejtësisë në një seancë të dielën. Avokati po argumentonte për refuzimin e gjykatës për një peticion që disa orë në javë do të vendoseshin për larje të gjinive të përziera në pishinën e vetme të vendbanimit. Aktualisht ka ndarje strikte gjinore në pishinë, me meshkuj dhe femra që përdorin pishinën në kohë të ndryshme.

Kërkesa e Gjykatës së Lartë për larje të përzierë u paraqit para disa muajsh nga një grup banorësh të cilët pohojnë se ndalimi i tanishëm në pishinën e Kiryat Arba përbën një shtrirje ekstreme fetare. Gjyqtarët që po merrnin pjesë në seancë thanë se do të ishte e preferueshme që autoriteti lokal, Këshilli Lokal i Kiryat Arba, të sugjeronte një kompromis të pranueshëm për të gjithë të përfshirët.

Nënshkruesit e peticionit përfaqësojnë ndërmjet 15 dhe 30 për qind të banorëve të Kiryat Arba, duke përfshirë anëtarët laikë tradicionalë dhe fetarë të komunitetit. Përfaqësuesit e këshillit lokal dhe një segment tjetër i banorëve të komunitetit e kundërshtojnë kërkesën në peticion. Një propozim për ndarjen e një kohe për not “familjar” të përzierë gjithashtu ishte ngritur disa vite më parë, por të gjitha përpjekjet për të gjetur një kompromis mbi këtë çështje kanë dështuar, kryesisht për shkak të kundërshtimit të atyre me pikëpamje më të rrepta fetare. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts