Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Islandë: akullnaja më e madhe e Evropës po zhduket me shpejtësi (pamje)

Vatnajekidl është akullnaja më e madhe në Islandë, dhe me një vëllim prej 3,100 km kub, është gjithashtu më e madhja në Evropë.

Ajo mbulon 8% të territorit të vendit, pra 8,100 km2, dhe trashësia e akullit varion nga 400 deri në 1,000 metra.

Eshtë gjithashtu Parku Kombëtar më i madh në Evropë me 10 vullkane aktive, 7 prej të cilave janë nën akull. Sidoqoftë, akullnaja vetë po shkrihet dhe po zhduket me shpejtësi, me një shpejtësi prej rreth 150,000 litra çdo sekondë.

Shkaku është i qartë për të gjithë – ndryshimi i klimës. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts