Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Humbi 55 kilogramë: amerikanja ofron disa këshilla të thjeshta për mbipesha…

Amerikanja Georgia Carlton, e cila humbi 55 kilogramë, u dha këshilla atyre që kanë një problem me peshën e tepërt.

Ajo ishte, sipas faqes së internetit Today, gjithmonë e shëndoshë, kështu që peshonte 125 kile që në klasën e shtatë të shkollës fillore.

“Gjithmonë i thoja vetes se isha bërë i trashë,” tha Georgia Carlton.

Kur shkoi në një park zbavitës, ajo u shqetësua se nuk mundte argëtohej për shkak të peshës. Për më tepër, gjunjët i dhimbnin nga artriti. E gjitha u bë një motiv për të humbur peshë.

Për të arritur rezultatin e dëshiruar, Carlton duhej të monitoronte me kujdes sasinë e ushqimit, si dhe të kërkonte alternativa për disa ushqime.

Katër muaj pas fillimit të dietës, ajo filloi të rrisë aktivitetin fizik dhe të shkojë në palestër gjashtë herë në javë. Si rezultat i trajtimit, ajo ka humbur pothuajse 55 kilogramë që nga nëntori 2017.

Ajo vuri re se nuk kishte nevojë t’i vinte vetes detyra të pamundura – mjaftonte që të fillonte nga e vogla. Kështu që u sugjeroi atyre që duan të ndjekin shembullin e saj që të mos rrisin aktivitetin fizik papritmas, por të fillojnë me hapa të vegjël, të themi, duke ecur nëpër lagjen e saj për pesë minuta në ditë për disa javë.

“Nëse doni të përqendroheni në dietën tuaj, duhet të kaloni në një sallatë të shëndetshme për dy javë”, rekomandoi Carlton. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts