Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Humanitet në kohë paniku: maska allasoj për të shurdhërit

Një studente e Universitetit të Kentucky-t ka vendosur të ndihmojë njerëzit e shurdhër dhe me vështirësë dëgjimi gjatë pandemisë së koronavirusit.

“Kam parë në Facebook që njerëzit bëjnë maska ​​të ripërdorshme në vend të atyre që hedhin pas një përdorimi. Mendova, po në lidhje me popullatën e shurdhër dhe të që dëgjon me vështirësi?”, shpjegoi 21-vjeçarja Ashley Lawrence.

Lawrence është në Departamentin e Edukimit për të Shurdhëri në Universitetin Lindor Kentucky.

“Kuptova se kishte një popullsi të madhe që ishte lënë pas dore në këtë situatë. Ne të gjithë jemi në panik, por kjo nuk do të thotë që mendojmë për ata që kanë nevojë për ndihmën tonë. Dhe në kohë si kjo, njerëzit që nuk dëgjojnë ose dëgjojnë dobët duhet të jenë në gjendje të komunikojnë,” tha Ashley.

Pasi biseduan me nënën e tyre, ata investuan njohuritë dhe aftësitë e tyre dhe filluan të bëjnë maska.

“Këto maska ​​janë të dobishme për të gjithë njerëzit që lexojnë lëvizjen e buzëve dhe kështu komunikojnë”, shpjegoi Ashley.

Në vetëm disa ditë, Lawrence pati porosi urdhra nga gjashtë shtete. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com