Hieko Maas: evropianët, jo si “miu para gjaprit” me amerikanët!

Kreu i diplomacisë gjermane Heiko Maas, i njohur për europocentrizimi e tij, tha se marrëdhëniet transatlantike janë nën një ndryshim strukturor, për të cilin Evropa duhet të jetë gati.

Ai u shpreh i ashpër për faktin se shumë vendime të Shteteve të Bashkuara mësohen r përmes rrjetit social Twitter.

“Por ne europianët, ne nuk duhet të ulemi si ‘miu përpara një gjarpëri’ para Amerikës dhe të presin për atë që do të publikohet çdo ditë në Twitter”, tha Maas.

Ai tha se Gjermania dëshiron të rinovojë një dialog intensiv dhe bashkëpunimin me Shtetet e Bashkuara.

Duke theksuar se Bashkimi Evropian duhet të ketë më shumë besim në marrëdhëniet me SHBA, ai tha se ngjarjet e këtij viti ishin një mësim udhëzues për Brukselin. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts