Gruaja e pamëshirshme: Gina Haspel betohet në krye të CIA-s

Senati amerikan e të parës grua në historinë e CIA-s, Gina Haspel.

Emërimi i saj nuk ka qenë i lehtë; debate të shumta kanë shoqëruar emrin e saj në krye të Shërbimeve Inteligjente Amerikane, për shkak të rolit të saj në praktika aspak humane në punën e CIA-s në të kaluarën. Këtë e tregoi dhe votimi në Senat ku ajo morri 51 vota pro dhe 43 kundër.

Haspel është një veterane e CIA-s për gati 33 vjet, duke mbajtur poste të ndryshme. Dhe është pikërisht ajo së cilës i dedikohet futja e praktikave torturuese për të dyshuarit në periudhën e pas 11 Shtatorit. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts