Gjysma e britanikëve duan referendum të ri mbi Brexit

Nëse bisedimet Brexit me Brukselin përfundojnë pa marrëveshje, gjysma e qytetarëve të Mbretërisë së Bashkuar kërkojnë organizimin e një tjetër referendum mbi vendimin përfundimtar nëse duhet ta lënë apo jo BE-në, sipas një sondazhi të fundit që ka përfshirë më shumë se 10.000 qytetarë.

Grupi “Njerëzit votojnë” i cili e zhvilloi sondazhin nga 31 korriku deri në 7 gusht, gjeti se 45 për qind e qytetarëve mbështesin referendumin pasi fundit të negociatave, ndërsa kundër janë shprehur 34 për qind.

Kur u pyetën se kush duhet të vendosë për të qëndruar apo për t’u larguar nga BE-ja, 50 për qind u shprehën për “qytetarët në referendum”, dhe 25 për qind që duhet ta vendosë parlamenti.

Sipas sondazhit, 74 për qind e të anketuarve mendojnë se negociatat në Mbretërinë e Bashkuar dhe BE-në në janë të këqija, dhe 68 për qind mendojnë se Britania do të shkojë keq.

Kryeministrja britanike Theresa May ka refuzuar në mënyrë të përsëritur duke thënë se publiku votoi njëherë në një referendum të mbajtur më 23 qershor 2016, në të cilën 51.9 për qind e votuesve votuan për të lënë në BE-në. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts