Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Gjykata gjermane: ezani, një telefonatë që zgjedh t’i përgjigjesh ose jo!

Gjykata e Lartë Administrative në Muenster, Gjermani, lëshoi ​​një vendim që miraton thirrjen e ezanit përmes altoparlantit.

Ishte një çift që ngriti një proces gjyqësor, duke pretenduar se ata janë të shqetësuar nga ezani fonik thirrur nga një xhami pranë tyre.

Por gjykata vendosi në favor të xhamisë, duke deklaruar se ezani, fonik ose jo, përbënte lirinë fetare.

Çifti, shtëpia e të cilëve është rreth 900 metra nga xhamia në Recklinghausen, pretendonte se ata shqetësohen nga ezani i zhurmshëm për namazin e xhumasë, por edhe nga fjalët “Allahu Akbar”.

Çifti gjithashtu tha që thirrja e ezanit nuk është e përshtatshme për njerëzit që jetojnë në atë pjesë të Evropës.

Gjykata e Lartë Administrative vendosi, megjithatë, se akuza të tilla ishin të pabazuara dhe se ezani ishte një liri fetare.

Gjykatësi që lexoi verdiktin tha se ishte vetëm një ezan që njerëzit që nuk dëshirojnë të mos u përgjigjen.

“Nuk është detyrim. Eshtë vetëm një telefonatë që po të duash mund të mos i përgjigjesh,” tha gjykatësi. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts