Gjykata e Lartë e Mianmarit refuzon lirimin e gazetarëve të Reuters

Gjykata e lartë e Mianmarit hodhi poshtë apelin e dytë të reporterëve të Reuters të dënuar me shtatë vjet burg për shkeljen e Ligjit Zgjedhor Zyrtar. Arrestimi i reporterëve paraqet një rast historik që ka ngritur pikëpyetje rreth tranzicionit të vendit në demokraci.

“Ata u dënuan për shtatë vjet. Ky vendim qëndron, dhe ankesa është refuzuar”, tha Gjykata Supreme e Drejtësisë, pa elaboruar më tej.

Wa Lone, 33 vjeç, dhe Kyaw Soe Oo, 29 vjeç, kanë kaluar më shumë se 16 muaj burg pasi që u arrestuan në dhjetor 2017. Ata po punonin për një hetim lidhur me vrasjen e 10 burrave dhe djemve muslimanë të Rohingyas.

Ata po mbahen në burgun e Innas të Yangon dhe nuk ishin të pranishëm për të dëgjuar vendimin e Gjykatës Supreme.

Gazetarët u shpallën fajtorë sipas Ligjit Zgjedhor Zyrtar shtatorin e kaluar në qytetin më të madh të Myanmar, Yangon, ku u dënuan me shtatë vjet burg. Gjykata e Lartë e Yangon refuzoi një apel të mëparshëm në janar. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts