Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Galop të papunësh në SHBA: Depresioni më i madh, që nga Depresioni i Madh!

Numri i qytetarëve amerikanë që raportuan humbje të vendeve të punës në javën që mbaroi më 28 mars u ngjit në 6.65 milion, thanë autoritetet amerikane, ndërkohë që një javë më parë raportuan 3.3 milion njerëz të papunë.

Sidoqoftë, këto shifra nuk ka gjasa të pasqyrojnë realitetet e ekonomisë, pasi qytetarët e vetëpunësuar dhe fituesit me kohë të pjesshme ishin në gjendje të aplikonin vetëm për përfitime të papunësisë të premten e kaluar pasi Presidenti Donald Trump nënshkroi një ligj shpëtimi prej 2.2 miliardë dollarësh.

Shumë zyra punësimi janë përmbytur me aplikime nga njerëz që kanë aplikuar për përfitime papunësie.

Ekonomistët presin që numri i njerëzve që kërkojnë ndihmë do të vazhdojë të rritet për shkak të pandemisë.

“Numri i kërkesave për ndihmë ka të ngjarë të vazhdojë të rritet në prill, veçanërisht pasi më shumë biznesmenë dhe punëtorë aplikojnë për ndihmë më të madhe papunësie,” tha Goldman Sachs.

Depresioni më i madh, që nga Depresioni i Madh

Si pjesë e paketës së përfitimeve, të papunët do të marrin 600 dollarë në javë ndihmë federale për katër muaj në atë që tashmë sigurohet nga shtetet në të cilat ata punojnë. Më parë, përfitimi mesatar i papunësisë ishte rreth 385 dollarë në muaj.

“Në shikim të parë, industritë me goditje më të dobët duket se kanë humbur rreth 16 milion vende pune,” tha David Kelly, shefi i strategjisë globale në JPMorgan Funds në New York.

“Kjo humbje do të jetë e mjaftueshme për të rritur shkallën e papunësisë nga 3.5 në 12.5 përqind, niveli më i lartë që nga Depresioni i Madh”, shtoi ai. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com