Fshati me një nxënës e një mësues…nënë e bijë! (video)

Në Islandë, një vend i vogël me vetëm 334.252 banorë, ka një rast të pazakontë kur në një fshat të vetmuar, në shkollën e atyshme ka mbetur vetëm një nxënës e një mësues. Më saktë, një nxënëse dhe një mësuese, të cilat janë rastisur të jenë…nënë e bijë.

Sipas mediave lokale, Johanna Bjorg Sevarsdottir, cila ndjek klasën e 9-të të shkollës fillore, është i vetmja nxënëse në shkollën në fshatin Mjoifjorkur.

Johanna rregullisht ndjek mësimin, të cilën ja jep  nëna e saj, Erna.

Në fshatin Mjoifjorqur, ku aktualisht jetojnë vetëm 14 banorë, te këta frymë të mbetura ekziston frika se askush më nuk do qëndrojë aty.

Mësuese Erna u tha gazetarëve se po bënte çom ta vijojnë mësimdhënien, sado modeste, duke shtuar se mungesa e jetës shoqërore në shkollë ishte problemi më i madh për vajzën e saj. /tesheshi.com/

Mjóifjörður, one of most impressive fjord in Iceland.

The beautiful waterfalls Klifbrekkufossar in Mjoifjordur tumble down by the roadside. The ravine Prestagil " the Priest's Ravine", is so named because of a local folktale that tells of a huge troll woman that tried to seduce a priest into the ravine, is on the south side. Another challenging gorge is Hofsárgljúfur on the way to Dalatangi, stop by the bridge an look down. Today, some 20 people live in Mjóifjörður, mostly in the tiny village, Brekkuþorp.A visit to the solitary Dalatangi lighthouse is worth your while, as is a boattrip along the fjord. www.east.is

Posted by Visit East Iceland on Friday, July 13, 2018

auto pjese dak

Related posts