Frymëzimi nga ëndrrat: prezantohet Kur’ani më i madh në botë i shkruar në dru

Në qytetin indonezian Palembang, në Muzeu i Al-Ekber, është prezantuar Kur’ani më i madh në botë shtypur në dru.

Autori i kësaj kopjeje unike të Kur’anit është kaligrafi indonezian Shofëatillah Mohzaib. Ai tha se i duheshin 9 vjet për këtë punë gjigande.

Duke pasur parasysh se ai nuk kishte mbështetje të konsiderueshme materiale dhe se druri i përdorur ishte shumë i rrallë, Mohzaib vuri në dukje se filloi të punonte në vitin 2001 dhe ta përfundonte në vitin 2009.

Ai shtoi se ideja e shtypjes Kur’anin në një dru erdhi ndërsa ai ishte ende një student i kaligrafisë në vitin 2000, dhe se ishte një frymëzim i ardhur përmes ëndrrave.

 “Në fillim ishin vetëm disa pasazhe të caktuara. Por pas rekomandimeve nga njerëz të profesionit, vendosa për të filluar shkruarjen e Kur’anit në një pemë”, ka thënë ai.

Mohzaib shtoi se ai zgjodhi një pemë të njohur si tembes, më të përhapur në Sumatra Jugore, dhe që përdoret për gdhendjen dhe bërjen e mobiljeve prej druri.

Për mënyrën se si puna e tij ka kontribuar turizmit në këtë rajon, Mohzaib thotë se nga viti 2012 e tutje Kur’ani është parë nga më shumë se 1 milion vizitorë nga e gjithë bota.

Sarmin Gumay, një nga vizitorët e muzeut, tha se ishte i impresionuar nga Kur’ani në dru. Ai shtoi se ai shpesh e vizitoi muzeun dhe se në çdo vizitë ndjente paqe të brendshme.

Amira Lutfiye tha se kishte ardhur nga Lampung për të parë Kur’anin të shkruar në dru. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts