Auto Dak
Auto Dak

Formacione misterioze në plazh, të pashpjegueshme për shkencëtarët

Formacione misterioze në plazh, si ato në Dorset, Angli, ende janë të pamundura për t’u shpjeguar plotësisht se si formohen.

Ato ndodhin gjatë ose pas stuhisë dhe janë sikur dikush t’i rregullojë me dorë.
Gjithsesi, ekzistojnë dy teori për formimin e tyre.

E para është një teori “buzëthurjeje”, e cila përfshin ndërveprimet ndërmjet valëve normale që i afrohen bregut dhe valëve “buzë” që formohen vertikalisht në breg. Ndërveprimet midis këtyre valëve formojnë pikat e ndara të intensitetit të valëve të ndryshme. Teoria e dytë është ajo e vetërganizimit, e cila pohon format janë rezultat i ndërveprimeve të rregullta të valëve, rrymave dhe rërës gjatë gjithë kohës.

Shumë shkencëtarë besojnë se të dyja këto mund të ndikojnë së bashku për të krijuar këto struktura kurioze. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts