Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Evropianët, më dorështrënguar që nga fillimi i pandemisë

Konsumi i vërtetë i familjeve për frymë në tremujorin e parë të vitit 2020 në vendet e eurozonës ra me 3 përqind, dhe në tërë Bashkimin Evropian me 2.9 përqind, njoftoi Eurostat.

Eshtë thënë se kjo është periudha kur masat e gjera të mbrojtjes kundër përhapjes së COVID-19 ishin në fuqi dhe se kjo është rënia më e madhe e konsumit të familjeve në BE që nga viti 1999, që nga fillimi i matjes së statistikave të tilla.

Eurostat deklaron se në të njëjtën periudhë ka pasur një rritje të të ardhurave bruto të disponueshme në familjet e eurozonës me 0.9 përqind, dhe në nivelin e BE-së me 1.2 përqind.

Shpjegohet se rritja e të ardhurave është ndikuar pozitivisht nga ulja e taksave aktuale dhe përfitimeve sociale neto, por edhe nga rritja e përfitimeve sociale të shtetit.

Kursime të rritura

Në tremujorin e parë të vitit 2020, niveli i kursimeve të familjeve në eurozonë dhe BE u rrit me 4.3 përqind në krahasim me tremujorin e katërt të vitit 2019.

Rritjet më të larta janë vërejtur në Belgjikë, Danimarkë dhe Hollandë, dhe më të ultat në Poloni, Suedi dhe Republikën Çeke.

Për të gjithë, përveç dy shteteve anëtare, rritja e nivelit të kursimeve u shpjegua me një ulje të fortë të kostove individuale.

Rënia e konsumit individual të familjeve është më e theksuar në Itali, Spanjë dhe Belgjikë, e ndjekur nga Franca.

Në të njëjtën kohë, të ardhurat bruto të disponueshme ndryshuan, duke u rritur në Poloni, Danimarkë, Republikën Çeke, Irlandë, Hollandë dhe Finlandë, dhe duke u zvogëluar në Spanjë, Itali, Portugali, Gjermani dhe Austri. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts