Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

EMËRIMI/ Çfarë i është besuar tjetër Grenellit nga Trump dhe frika që po ndjell

Njeriut që Tramp i ka besuar ndërmjetësimin e dialogut Prishtinë – Beograd, i ka dhënë dhe një tjetër post, vec atij të ambasadorit amerikan në Gjermani, e ky është ai i drejtorit të inteligjencës shtetërore.

Kështu, ky emërim i rij për Richard Grenell, jep të kuptuar se ai është ndër më të besuarit e më vlerësuarit në rrethin e njerëzve afër Trump.

Por ky emërim ka provokuar kritika, pasi pretendohet se nuk është i përshtatshëm për një pozicion kaq të ndjeshëm.

Grenell është emëruar drejtor i detyrës së bashkësisë së inteligjencës së shtetit, një pozicion i përkohshëm që do të thotë se ai nuk ndjek procesin e konfirmimit nga Senati, përveç nëse Trump e emëron atë si drejtor të përhershëm.

Paraardhësi i tij është Joseph Maguire, një admiral i njohur, statusi i të cilit si drejtor i detyrës skadon në mars.

Trump postoi në Twitter se Grenell ishte “jashtëzakonisht përfaqësues i shtetit tonë dhe unë mezi pres të punoj me të”.

“Unë do të doja të falënderoja Joe Maguire për punën e mrekullueshme që ai ka bërë dhe ne mezi presim të punojmë më tej me të, ndoshta për një pozicion tjetër në administratë,” shtoi presidenti amerikan.

Kjo veçori, e përmendur shpesh si DNI, mbikëqyr një sistem të madh të grumbullimit dhe spiunimit të informacionit në SHBA dhe raporton drejtpërdrejt tek presidenti.

Susan Hennessey, një bashkëpunëtore e sigurimit kombëtar të Institutit Brookings dhe ish-avokate e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë, shkroi në median sociale: “Kjo duhet t’ju trembë. Nuk bëhet fjalë për politizimin e drejtpërdrejtë të inteligjencës, por flitet për dikë që është plotësisht i paaftë të luajë një rol të rëndësishëm të sigurisë. Të gjitha rojet janë hequr”.

Samantha Powers, ambasadore amerikane në Kombet e Bashkuara në kohën e Presidentit Barack Obama, njoftoi në Twitter se vendosja e dikujt me një qëndrim kaq të qartë politik në pozicionin e inteligjencës ishte ” kuptimplotë”. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts