Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ekspertët: pse fëmijët nuk duhet të vishen trashë kur rripohen në sediljen e tyre

Çdo vit, 186.300 fëmijë nën moshën 18 vjeç vriten në aksidente trafiku në të gjithë botën, dhe 36 përqind e atyre i përkasin aksidenteve rrugore pasi kanë qenë pasagjerë në një automjet.

Përdorimi i sediljes për fëmijë mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes së tyre me 80 përqind.

Sidoqoftë, pasi është thelbësore të përdorni sediljet, është e rëndësishme që fëmijët të rripohen siç duhet.

Kjo është arsyeja pse në këto ditë dimri, është mirë ta dini se fëmijët në sedilejn e tyre nuk duhet të kenë veshje të trashë.

Përkatësisht, për shkak se veshjet e dimrit nuk lejojnë që rripi të sigurojë mbrojtjen e nevojshme. Rripi duhet të jetë sa më afër trupit.

Nëse mendoni se e keni mbështjellur mirë foshnjën dhe e keni shtrënguar rripin, kjo e dyta nuk është e vërtetë, kjo pasi ka shumë hapësirë ​​midis trupit të foshnjës dhe rripit.

Shoqata Amerikane e Pediatrëve pretendon se veshja e rrobave shumë të trasha të dimrit dhe kostumet e skive, e bëjnë të pasigurt foshnjën në sediljen e vet. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts