Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Edhe njëherë mbi pasojat “tinzare” koronare: mund të prekë zemrën, mushkëritë, veshkat …

Vlerësohet se 40 deri 45 përqind e njerëzve të infektuar me virusin COVID-19 mund të kenë një pamje asimptomatike të sëmundjes, ndërsa të tjerët kanë ose do të kenë një sëmundje të butë pa simptoma të përhershme. Sidoqoftë, sipas disa vlerësimeve, koronavirusi ende mund të ketë pasoja shumë të gjera për njerëzit, shkruan Vox.

Përkatësisht, ka edhe nga ata pacientë të infektuar nga ky virus që zbulojnë se shërimi i tyre zgjat shumë më shumë se dy javë, që janë parashikimet e ekspertëve nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH).

Për shkak se COVID-19 është një sëmundje relativisht e re infektive, nuk ka studime mbi trajektoren e saj afatgjatë në ata pacientë me simptoma më të rënda. Edhe pacientët në Kinë, të cilët ishin infektuar më herët, u sëmurën vetëm disa muaj më parë. Mjekët thonë se koronavirusi i ri mund të lidhet me qelizat njerëzore në shumë pjesë të trupit dhe të depërtojë në shumë organe kryesore, përfshirë zemrën, veshkat, trurin, madje edhe enët e gjakut.

“Është e vështirë të merresh me pasojat afatgjata,” thotë Joseph Brennan, një kardiolog në Shkollën e Mjekësisë Yale.

Edhe pse disa pacientë mund të shërohen plotësisht, ai dhe ekspertë të tjerë shqetësohen se të tjerët do të pësojnë dëme afatgjata, duke përfshirë dëmtimin e mushkërive, dëmtimin e zemrës dhe efekte të rënda neurologjike dhe mendore.

Mendohet gjithashtu se ka një rrezik të shtuar nga goditje në tru, emboli dhe koagulim i gjakut, inflamacion i shpeshtë te fëmijët dhe mendohet se çon në infertilitet tek burrat. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts