Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

E fundit nga Wuhani dhe harta e koronavirusit në botë: Ballkani, Shqipëria e Kosova, “gëzojnë shëndet”

Disa banorë të shëndetshëm gradualisht do të lejohen të largohen nga qyteti kinez Wuhan, nga ku ka origjinën epidemia e koronavirusit (COVID-19), thanë zyrtarët.

Banorët e Wuhan-it, të cilët janë “burgosur” në qytet që nga 23 janari, tani do të jenë në gjendje të largohen nga qyteti nëse nuk kanë simptoma të etheve, kollës ose astmës, sipas një deklarate nga të autoritetet lokale, raporton CNN.

Sidoqoftë, ata do të duhet të dalin në periudha të ndryshme dhe të kalojnë 14 ditë mbikëqyrje shëndetësore dhe të raportojnë pranë autoriteteve lokale shëndetësore sapo të arrijnë në destinacionin e tyre.

Ata që janë nën karantinë duhet të qëndrojnë.

Banorët e Wuhan-it që kanë qenë në pjesë të tjera të vendit deri më tani mund të hyjnë gjithashtu në qytet pasi të paraqesin një raport në departamentin e kontrollit të epidemive.

Rregullat e reja zbatohen menjëherë.

Coronavirusi ka mbërritur në më shumë se 30 vende dhe territore jashtë Kinës kontinentale:

Australi (të paktën 22 raste)

Belgjikë (të paktën 1 rast)

Kamboxhia (të paktën 1 rast)

Kanada (të paktën 10 raste)

Egjipt (të paktën 1 rast)

Finlandaë (të paktën 1 rast)

Francë (të paktën 12 raste, 1 vdekje)

Gjermani (të paktën 16 raste)

Hong Kong (të paktën 74 raste, 2 vdekje)

Indi (të paktën 3 raste)

Iran (të paktën 43 raste, 8 vdekje)

Izrael (të paktën 1 rast)

Itali (të paktën 152 raste, 3 vdekje)

Japoni (të paktën 838 raste, 4 vdekje)

Liban (të paktën 1 rast)

Makau (të paktën 10 raste)

Malajzia (të paktën 22 raste)

Nepal (të paktën 1 rast)

Filipine (të paktën 3 raste, 1 vdekje)

Rusia (të paktën 2 raste)

Singapori (të paktën 89 raste)

Koreja e Jugut (të paktën 763 raste, 7 vdekje)

Spanjë (të paktën 2 raste)

Sri Lanka (të paktën 1 rast)

Suedi (të paktën 1 rast)

Tajvan (të paktën 28 ​​raste, 1 vdekje)

Tajlandë (të paktën 35 raste)

Emiratet e Bashkuara Arabe (të paktën 9 raste)

Mbretëria e Bashkuar (të paktën 13 raste)

Shtetet e Bashkuara (të paktën 35 raste, përfshirë 21 të kthyera jashtë vendit)

Vietnam (të paktën 16 raste)

Pra, siç shihet, Ballkani e brenda saj dhe Shqipëria me Kosovën, janë pastra nga virusi kërcënues. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts