Dy qytetet e shenjta në Saudi: me 300 km nga njëra te tjetra

Në Arabinë Saudite u në funksion një linjë treni mes dy qyteteve të shenjta simbol, Mekës dhe Medines, ku nga disa orë, distanca mes tyre do zvogëlohet ndjeshëm, pasi bëhet fjalë për shpejtësi prej 300 kilometrash në orë, një projekt kushton 16 miliard dollarë.

Në fillim ishte linja mes Jedda-s dhe Medines, hapur në fund të shtatorit, ku Princi i Kurorës Mohamed bin Salman shprehur krenarinë që po bënte të mundur këtë revolicion në transportin hekurudhor mes qyteteve kryesore saudite.

Distance mes Mekës dhe Medinës është 450 kilometra. Linja e re ndikon dhe në lehtësimin e udhëtimit të pelegrinëve nga njëri qytet në tjetrin, gjatë periudhës së Haxhit, ku bëhet fjalë për afro 3 milion njerëz. /tesheshi.com/  

 

auto pjese dak

Related posts