Auto Dak
Auto Dak

POLITIKE/ Dr. Mustafa Çeriç, thirrje Erdoganit: kërkoi Putinit të zgjidh lakun rreth qafës boshnjake

Dr. Mustafa ef. Çeriç, ish-kreu i Bashkësisë Islame të Bosnjes, komentoi rolin e Erdoganit në Ballkan, veçanërisht në Serbi e Bosnje, duke thënë se prej tij pritet shumë më shumë.

“Turqia është më shumë se një mik për ne. Dashuria midis kombeve tona është e madhe. Uroj që dashuria të përkthehet në përfitime të ndërsjellta ekonomike.

Turqia është akoma më aktive ekonomikisht në Serbi sesa në Bosnje. I jemi mirënjohës Turqisë për të gjitha mbrojtjet, por ne jemi një popull që duam të sigurojmë jetesën nga puna e duarve të tyre. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që Turqia të ndihmojë Bosnjën në krijimin dhe mirëmbajtjen e fabrikave dhe vendeve të punës.

Unë besoj se Erdogan kujdeset për këtë, si një amanet që mori përsipër nga rahmetliu Ali (Alija Izetbegoviç), tha Çeriç, prezent në Asamblenë Botërore të Fesë për Paqen, të mbajtur këto ditë në Lindau, në kufirin mes Gjermanisë, Italisë dhe Zvicrës.

Ai më tej qe tejet konkret, kur tha se Erdogan duhet ta rregullojë me Putinin çështjen e Bosnjes, duke klasifikuar si rrezik vetë Dodikun, për të cilin tha se ka ndryshuar për keq.

“Sidoqoftë, unë do të doja që Presidenti Erdogan të ndikonte te Putini që të zgjidhë lakun rreth qafës boshnjake, të cilën Beogradi ia ka vënë përmes Milorad Dodikut, i cili së fundmi duket më shumë si një ujk devijues sesa një politikan i mençur. Dodiku,  i cili dikur luftonte për një shtet të unifikuar boshnjak, paqen dhe pajtimin midis njerëzve dhe popujve.

Do të isha i pasaktë nëse nuk do të përmendja këtu se ishte Milorad Dodik ai që nisi rindërtimin e Xhamisë Ferhadija në Banja Luka, për të cilin unë jam personalisht mirënjohës.

Dodiku i parë dhe i tanishëm janë të pakrahasueshëm. Nuk e di nëse është një gabim vetëm në natyrën e tij politike apo nëse është një gabim në paaftësinë tonë politike për ta njohur”, tha Çeriç. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts