Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Doni bark të sheshtë? Jo pa evituar këto gabime!

Kur filloni dietën dhe ushtrimet, kilogramët shkrihen. Por, ndonjëherë jemi dëshmitarë se ka disa yndyrna kokëforta në bark që thjesht nuk duan të largohen. Rezulton se mund të ketë disa faktorë që kontribuojnë në atë shtresën e fundit të yndyrës, pa e kuptuar pse.

Mundohuni t’i largoni këto zakone të këqija për një bark të sheshtë dhe për të formësuar vijën e belit.

  1. Nuk jeni duke fjetur sa duhet

Sipas studiuesve të Wake Forest, dietat dietike që flenë pesë orë ose më pak vendosin 2½ herë më shumë yndyrë në bark, ndërsa ata që flenë më shumë se tetë orë paketojnë vetëm pak më pak se kaq. Gjuani mesatarisht nga gjashtë deri në shtatë orë gjumë për një natë – sasia optimale për kontrollin e peshës.

  1. Jeni duke konsumuar pije të gazuara

Në një studim tronditës, studiuesit në Qendrën e Shkencave të Shëndetit të Universitetit të Teksasit monitoruan 475 të rritur për 10 vjet dhe zbuluan se pjesëmarrësit që pinin pije të gazuara patën rritje prej 70 përqind të perimetrit të belit, krahasuar me ata që nuk pinin asnjë pije të gazuar.

  1. Po hani me shoqëri

Kur hamë me njerëz të tjerë, mesatarisht konsumojmë 44 përqind më shumë ushqim sesa kur hanë vetëm. Studimi i botuar në revistën Nutrition zbuloi se një vakt i ngrënë me një person tjetër ishte 33 përqind më i madh se një vakt i konsumuar vetëm.

Darka me katër, gjashtë, ose 8+ miq u shoqërua me rritjen e volumit të ngrënies me 69, 70 dhe 96 përqind. Megjithëse një pjesë e kësaj ka të bëjë me sasinë e kohës që kalojmë në tryezë kur ushqehemi me shoqëri.

  1. Po ndiqni një dietë kufizuese

Nëse sapo keni hyrë në dieta strikte, bëni kujdes! Shpesh dietat që shkatërrojnë grupe të tëra ushqimesh nuk lejojnë ekuilibrin që duhet të ndjekim për një plan të shëndetshëm të ngrënies

  1. Po hani në pjata të mëdha

Një studim i Cornell zbuloi se kur u jepet mundësia, 98.6 përqind e individëve obezë zgjedhin pjatat më të mëdha. Më shumë ushqim do të thotë më shumë kalori dhe më shumë yndyrë në bark. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts