Dita e Verës, lamtumirë Tiranë – Elbasan nga rruga e vjetër

Në Ditën e Verës qeveria ka promovuar hapjen e një kalimi të autostradës Tiranë–Elbasan, 8 vjet pas nisjes së ndërtimit. Sië u bë e ditur, më 17 maj autostrata do të jetë plotësisht funksionale në dy drejtimet e tij.

“E rëndësishme është që po përfundon ky makth dhe pas kaq kohësh po mbaron historia e befasive. Projekti ishte një mizerabilitet total dhe nisesh për t’i rënë shkurt dhe të del gjatë, siç ndodh me të gjitha rrugët që trashëguam. Por tani ka rëndësi që përfundon dhe nga sot faktikisht, në Elbasan shkohet nga rruga e re, pa asnjë pengesë”, tha kryeministri Rama.

Tashmë, nga TEG e tutje nuk është më e nevojshme kalimi në rrugën e vjetër, sië ndodhte deri më sot. /tesheshi.com/    

 

auto pjese dak

Related posts