Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Detektivi i njohur i Agatha Christie: pse belgu Hercule Poirot kishte nënshtetësi angleze?

Kush nuk ka dëgjuar për detektivin e famshëm Hercule Poirot, i cili erdhi nga lapsi i të famshmes shkrimtare angleze Agatha Christie. Por është e paqartë për shumë njerëz se çfarë e motivoi Agatha Christie që t’i jepte nënshtetësi angeleze detektivit belg.

Sekreti qëndron në faktin se kishte shumë mërgimtarë belgë në Devon County, aty ku jetoi Christie.

Si arritën atje? Gjatë Luftës së Parë Botërore, Belgjika u pushtua nga Gjermania. Për shkak të kësaj, shumë belgë vendosën të largoheshin nga atdheu i tyre dhe lindi personazhi fiktiv Hercule Poirot, i cili përshkoi La Manche në 1916.

Në Belgjikë ai ishte një oficer policie, por në Mbretërinë e Bashkuar (si i huaj) ai nuk mund të kryente me ligj këtë punë (shtetërore).

Prandaj, Poirot është përfshirë shumë me sukses në hetimet private dhe gjatë 35 viteve ka zgjidhur shumë raste misterioze, kryesisht nën interpretimin e David Suchet.

Ata që duan të kërkojnë “gafë” në veprat letrare dhe filmike në çështjen e Poirot, nxjerrin në pah skenën në të cilën detektivi i njohur i njohur brohoriste “kuzhina belge”.

Dhe në realitet, është kuzhina valoneze (e preferuar nga Valonac Poirot), e ngjashme me Francën, është krejt e ndryshme nga kuzhina flamande e ashpër dhe kalorike në Belgjikën veriore. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts