Danimarkë: një ishull artificial për popullsinë në rritje të Kopenhagenit

Qeveria daneze shpalli projektin e ndërtimit të një ishulli pranë portit të Kopenhagenit për të krijuar më shumë hapësirë ​​për popullatën në rritje të kryeqytetit. Ishte kryeministri Lars Lokke Rasmussen që e bëri me dije këtë projekt gjigand. Ndërtimi mund të përfundojë plotësisht në vitin 2070, e ku pritet të strehohen 35,000 mijë vetë

Kryeministrit liberal iu bashkua dhe kryetari i bashkisë së Kopenhagenit, Frank Jensen, një socialdemokrat, duke treguar mbështetjen për projektin nga partia kryesore e opozitës në parlamentin kombëtar.

Projekti, i quajtur paraprakisht Lynetteholm, do të kërkojë investim prej rreth 20 miliardë korona daneze (3.1 miliardë dollarë), duke përfshirë në një tunel port dhe një linjë metroje, por do të jetë vetë-financimi me kalimin e kohës, u shpreh kryeministri Rasmussen.

Projekti do të jetë një degë e CPH City & Port Development, një ndërmarrje e përbashkët në pronësi të qytetit të Kopenhagës dhe shtetit danez. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts