Dallimet midis portokalleve dhe frutave të tjera të ngjashme

Cilat janë dallimet midis portokalleve dhe frutave të tjera të ngjashme? Nëse dëshironi të dini përgjigjen, shikoni faktet:

Klementina, portokalli, satsuma dhe tangerines janë të gjitha lloje të mandarinave, të cilat ishin fruta që fillimisht u kultivuan në Kinë. Në vitet 1900, filloi eksportimi i tyre në Evropë. Si fruta, ato përfshihen të agrumet.

Një klementinë është pak më e vogël se një portokall. Ka pak fara në qendër dhe lëkura e saj është më e hollë dhe e lehtë për t’u qëruar. Klementina është rritur në mbarë botën dhe thuhet se ajo është emëruar nga At Pierre Clement, i cili i ka kultivuar ato në kopshtin e tij në Oman.

Portokalli është një kryqëzim në mes të një pomelo dhe një mandarine. Portokalli është kultivuar në Kinë, por nuk është gjetur të rritet në klimat tropikale dhe subtropikale. Ky frut është i ëmbël për t’u ngrënë është shumë aromatik. Mund të hahet i freskët dhe mund të përdoret në gatim. Gjithashtu mund të shtrydhet për lëng.

Një satsuma (lloj mandarine) vjen nga provinca japoneze. Në Japoni, është i njohur edhe si një mikan (lloj mandarine në Japoni). Ky lloj mandarine është zbuluar në shekullin e 15-të, e cila ka një lëkurë të lirshme dhe është e lehtë për t’u qëruar. Është një frutë i ëmbël, por mund të jetë shumë i hidhur në varësi të kohës kur zgjidhet. Kjo është kryesisht pa farë.

Tangerines (është lloj mandarine) e cila ka një lëkurë më të vështirë se shumica e varieteteve të tjera të mandarinës dhe është e ngjashme si një portokall. Është më pak e ëmbël se të tjerët dhe mund të përdoret në sallatë. Kjo lloj mandarine ka marrë emrin tangier, sipas një porti në Tunizi, ku fillimisht mandarinat ishin importuar./tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts