Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Bundestagu gjerman, debat me dyer të mbyllura për krizën në Maqedoni

Komisioni për punë të jashtme në Bundestagun Gjerma, debat me dyer të mbyllura për krizën e thelluar politike në Maqedoni. Siç mësohet zhvillimet në Maqedoni pas shpërthimit të aferës së përgjimeve dhe procesit të ngritur gjyqësor “Puç” kundër liderit opozitar maqedonas Zoran Zaev kanë nxitur vëmendjen e autoriteteve gjermane. Këto zhvillime janë paraparë të jenë si pikë e dytë e rendit të ditës të punës së komisionit për politika të jashtme të Bundestagut gjerman. Lidhur me këtë çështje do të diskutojë dhe udhëheqë mbledhjen, përfaqësuesi special i Gjermanisë për Ballkanin, Ernst Rajhell, i cili ka marrë për detyrë zgjidhjen e problemit të ngecjeve të Maqedonisë në planin e evrointegrimeve. Në Bundestagun gjerman ndodhë që rrallë herë të shtrohen në agjendë çështje që kanë të bëjnë me vende të tjera, sidomos sa i përket zhvillimeve të brendshme politike. Rajhell është njohës i mirë i situatës në Maqedoni dhe se ai më 10 shkurt ishte për vizitë në Shkup, ku është informuar për të gjitha detajet e krizës politike, pas shpërthimit të aferës së përgjimeve

auto pjese dak

Related posts