Auto Dak
Auto Dak

Bërllogu i Kosovës, qeveria Haradinaj lyp ndihmë nga xhamitë për pastrim

“Ta pastrojmë Kosovën”, është një fushatë që pritet të startojën më 15 shtator në të gjithë hapësirën kosovare, ku është vetë qeveria që e ka marrë inisiativën për t’i kaluar “një fshesë” të gjithë territorit të vendit, pasi zëra të shumë shoqërore ankohen se po i mbyt bërllogu.

Për këtë arsye, ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, trokiti sot aty mund të konsiderojë një mbështetje të madhe njerëzore, te Bashkësisë Islame të Kosovës.

Duke citar kredon islame se “Pastërtia është gjysma e besimit”, njeriu i Haradinajt i kërkoi Myftiut Tërnava që faljen e së premtes të bëhej thirrje për këtë ditë

“Bazuar në fenë tonë, islami kërkon që vendi dhe të gjithë të jemi të pastër. Po që se e përkthejmë pastërtinë në term tjetër, ajo ka kuptimin e jetës. BIK-u në ditën e xhuma në të gjitha xhamitë do të mbajnë ligjërata për pastrimin dhe ruajtjen e ambientit”, ishte premtimi i kreut të muslimanëve në Kosovë. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts