Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

BE, si Rama për tërmetin: në kërkim të 7.5 miliard eurove për COVID-in

Bashkimi Evropian do të organizojë një video-konferencë me donatorë ndërkombëtarë për të mbledhur fonde për një reagim global kundër Covid-19.

Brukseli vlerëson se botës i duhen 7.5 miliardë euro për të zhvilluar vaksina, diagnostikime dhe trajtime.

“Kjo është bota kundër Covid-19. Dhe së bashku do të fitojmë”, u tha para konferencës së BE.

“Përgjigja ndaj virusit mund të jetë vetëm globale. Ne kemi nevojë për bashkëpunim midis qeverive në të gjithë botën, shkencëtarët, shoqërinë civile, njerëzit e biznesit, qytetarët. Kjo është arsyeja pse qëllimi ynë është të bashkojmë forcat dhe të sigurojmë burime, dhe ne kemi nevojë për para,” tha Presidentja e KE, Von der Leyen.

BE u ka bërë thirrje të gjitha vendeve të botës, organizatave ndërkombëtare, fondacioneve, udhëheqësve politikë, sipërmarrësve, artistëve dhe filantropëve që të ndihmojnë në mobilizimin e një reagimi të fortë të përbashkët ndaj Covid-19.

Thuhet se ky është fillimi i një bashkëpunimi global për prodhimin e vaksinave dhe trajtimeve që do të jetë në dispozicion të të gjithë njerëzve në botë si një “e mirë unike globale”.

Në fund të marsit, udhëheqësit e BE theksuan nevojën për një reagim urgjent, masiv dhe të koordinuar global ndaj krizës Covid-19.

Në Bruksel, ata vlerësojnë se virusi është një kërcënim për njerëzit në të gjitha pjesët e botës, e se pasojat mund të jenë veçanërisht dramatike në Afrikë.

“Askush nga ne nuk është imun ndaj pandemisë dhe asnjëri prej nesh nuk mund ta mund virusin vetë”, u tha në një deklaratë.

E titulluar “Përgjigje globale: Të punojmë së bashku për të shëruar”, udhëheqësit e BE dhe drejtuesit e vendeve evropiane po bëjnë thirrje për mobilizimin e mendjeve më të mira në botë dhe qendrave më të pajisura për të gjetur vaksinat, trajtimet dhe terapitë që “e bëjnë botën përsëri të shëndetshme”.

“Ne jemi gati. Qëllimi ynë është i thjeshtë: ne duam të mbledhim një 7.5 miliardë euro fillestare në një video-konferencë donatorësh më 4 maj për të kompensuar mungesën e fondeve globale,” u tha në Bruksel. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts