Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

BE paralajmëron taksimin e kompanive të huaja ndotëse

Bashkimi Evropian menjëherë do të fillojë punën për taksat ndaj ndotësve të huaj për të mbrojtur kompanitë e BE-së që kërkojnë të arrijnë qëllimin e neutralitetit të klimës deri në vitin 2050, tha njeriu që pritet të marrë përgjegjësinë për ndryshimin e klimës në Komisionin e ri Evropian.

Frans Timmermans, duke folur në një seancë dëgjimore në Parlamentin Evropian, tha se ka të ngjarë që të mbikëqyrë Planin e Gjelbër Evropian, një paketë të politikave mjedisore dhe klimatike në Komisionin e ri Evropian.

Si pjesë e këtij plani, taksat e karbonit do të mbronin kompanitë evropiane nga konkurrenca nga vendet e tjera ku mbrojtja e klimës është më pak e rreptë.

“Ne gjithashtu duhet të jemi të përgatitur të marrim në konsideratë instrumente të tjerë, siç është taksa e karbonit në kufi, për të rrafshuar fushën e lojës për produktet evropiane”, tha Timmermans në një fjalim fillestar për eurodeputetët.

I pyetur se sa është e mundshme një taksë e tillë, ai tha se ai besonte se ishte në përputhje me rregulloret e OBT-së, por që Komisioni do të duhet të shqyrtojë atë.

“Ideja ime është t’u them partnerëve tanë ndërkombëtarë: Ne po kalojmë në një ekonomi neutrale klimatike deri në vitin 2050. Nëse po ndiqni të njëjtat masa ose masa të krahasueshme që shkojnë në të njëjtin drejtim, ne do ta bëjmë këtë udhëtim së bashku”, tha ai.

Përndryshe, ata do të përballen me kompensim të karbonit bazuar në gjurmën e karbonit të produkteve të tyre.

Si një hap drejt neutralitetit të klimës deri në vitin 2050, Timmermans tha se një objektiv 55 përqind i emetimeve të karbonit deri në vitin 2030 do të ishte më i dëshirueshëm sesa “të paktën 50 përqind”. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts