Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Asgjë nuk mund ta dëmtojë: Facebook ka arritur vlerën e tij më të lartë në histori

Duket sikur kritikat ndaj Facebook dhe Mark Zuckerberg kanë zgjatur një dekadë. Çështjet e privatësisë dhe sigurisë, lajmet e rreme, reklamat politike, ndikimi i Facebook në zgjedhje dhe, natyrisht, skandali i Cambridge Analytic janë vetëm disa nga gjërat që e kanë karakterizuar kompaninë e Zuckerberg ndër vite. Gjithashtu u përmend edhe problemi i të rinjve që largoheshin nga Facebook, me shumë që bënin thirrje për bojkotim dhe fshirje të këtij rrjeti social.

Por e gjithë kjo nuk e ka tronditur kompaninë, e cila në ditët e sotme zotëron gjithashtu Instagram, WhatsApp dhe Messenger si një aplikim më vete (ku reklamat mund të shfaqen veçmas) dhe në fund të javës së kaluar çmimi i aksioneve të Facebook arriti vlerën e tij më të lartë deri më tani. Në mbyllje të shkëmbimit të premten e kaluar, çmimi i aksioneve arriti në 218.30 dollarë, me një vlerë tregu prej 622 miliardë dollarë.

Eshtë gjithashtu interesante të kujtohet koha kur Facebook sapo shkoi në bursë – nuk kaloi pa skandale dhe në fillim pati një rënie të madhe të çmimit të aksioneve (aksionet mund të bliheshin për më pak se 20, dhe tani arritën në gati 220 dollarë), dhe disa aksionarë madje kanë ngritur padi kundër Zuckerberg. Pas kësaj, rritja pasoi, me kriza të rastit dhe rënie të mëdha, veçanërisht në verën e vitit 2018, kur, si rezultat i rritjes më të ulët të klientit sesa parashikohej dhe njoftimit të rritjes së kostove, kompania humbi më shumë se 120 miliardë dollarë brenda një dite.

Facebook është aktualisht në një periudhë të qëndrueshme, por sfidat e reja të mëdha po vijnë së shpejti – zgjedhjet presidenciale të SHBA-së, të cilat mbartin një numër çështjesh kryesore siç janë lajmet e rreme, reklamat politike dhe videot. Kompania e Zuckerberg ka vite që po përgatitet për këtë dhe do të jetë interesante të monitorohet nëse, edhe pas këtyre zgjedhjeve, si në vitin 2016, shumë fajësojnë Facebook-un dhe efektet e tij si disa nga faktorët kryesorë që ndikuan në rezultatin e zgjedhjeve. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts