Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

KONSIDERATA/ Antiserbët e Malit të Zi: refuzuat Krivokapiçin, urime vëllezër shqiptarë!

Aleanca Patriotike-Komiteti e Malit të Zi (PKSCG) mirëpriti vendimin e koalicionit shqiptar “Njëzëri”, i cili përbëhet nga Partia Demokratike, Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve dhe Aleanca Demokratike, për të refuzuar ftesën e kryeministrit të caktuar për qeverinë e re, Zdravko Krivokapiç.

Siç thuhet, arsyeja është se kjo qeveri e re do të dominohet nga “partitë dhe politikat që nuk duan barazinë e shqiptarëve në këtë vend” dhe për shkak të faktit se ato parti “nuk votuan që Tuzi të ishte një komunë e pavarur, nuk votuan për Ligjin për Simbolet Kombëtare , ata e quajnë shtetin e Kosovës të rremë, ata nuk duan një Mal të Zi civil, por (një të madh) serb, dhe udhëheqësit e tyre në shekullin 21 ëndërrojnë për të kapur Shkodrën dhe Dubrovnikun, Pejën dhe Prizrenin, dhe ata e quajnë anëtarësimin në NATO një gabim,” shkruan Pobjeda.me.

“Urime, vëllezër shqiptarë! Ashtu si krerët e Partisë Boshnjake, ju edhe një herë keni mbrojtur Malin e Zi, siç bëtë në 21 maj 2006, kur ne rinovuam së bashku shtetin tonë të vjetër malazez. Ne nuk ju duartrokasim që thjesht refuzoni negociatat me ta, sepse negocimi dhe dialogu janë mënyra të komunikimit në botën moderne, por për shkak të refuzimit për të negociuar me mohuesit e shtetit të Malit të Zi, popullit të tij dhe popujve të tjerë që jetojnë në të, ne e përshëndesim patriotizmin tuaj, i cili ka qenë gjithmonë për Malin e Zi, madje edhe kur disa malazezë ishin kundër tij dhe identitetit të tij”, tha Komiteti Patriotik në një deklaratë.

Ata theksuan se qeveria e re shpesh i referohet Mbretit Nikolla, porse ata e manipulojnë atë.

“Dhe miqësia dhe marrëdhëniet e tij me udhëheqësit e malazezë dhe Shqipërisë veriore, si dhe qëndrimi i tij ndaj muslimanëve, kanë hyrë prej kohësh në analet e historisë së Malit të Zi si një shtet multietnik dhe multi-konfesional, diçka që shumica e re nuk do ta kuptojë kurrë, duke pasur parasysh se “tavani” i tyre është “shteti serb i Malit të Zi, në të cilin nuk do të kishte vend për ne, dhe nga Zoti, aq më pak për ju! Përpjekja e tyre për të tërhequr popujt e pakicave në qeverinë e tyre, për hir të legjitimitetit para Evropës, ka dështuar në mënyrë të palavdishme”, tha deklarata. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts