Auto Dak
Auto Dak

American Airlines, tjetër “Jo”ndaj fluturimeve të Boeing 737 MAX

Kompania American Airlines ka zgjatur ndalimin e pothuajse 115 fluturimeve në ditë për Boeing B 737 MAX, vendim që do të mbetet në fuqi deri në fillim të nëntorit.

Ky vendim pritej, pasi javën e kaluar, Administrata Federale e Aviacionit Civil, i cili duhet të miratonte përsëri fluturime të reja pas dy aksidenteve katastrofike, gjeti se heqja e mungesës teknike të avionit mund të presë deri në fillim të shtatorit.

“American Airlines është i bindur se softëare i ri për Boeing 737 MAX, së bashku me trajnimin e ri, i cilu u zhvillua në bashkëpunim me partnerët tanë, duhet të çojë në një ricertifikim”, tha kompania.

Disa analistë kanë shprehur më parë idenë se avionët MAX nuk do të fluturojnë para fundit të këtij viti.

Deri më 2 nëntor, American Airlines do të planifikojë 24 fluturime të MAX 737 dhe disa të tjerë.

Aeroplanët Boeing 737 MAX u pezulluan pas aksidentit në Etiopi më 10 mars dhe atij në Indonezi në tetor të vitit të kaluar, në të cilën u vranë një total prej 346 njerëzve. /tesheshi.com/

 

 

 

 

auto pjese dak

Related posts