Alarmi i shkencëtarëve detarë: është vrarë një balenë blu (video)

Dyshohet që peshkatarë islandezë të kenë vrarë një balenë blu, një specie në rrezik zhdukjeje.

Foto dhe pamje të kafshës së rrallë detare 33 metra të gjatë, u shfaqën të ardhura nga bregdetit japonez, atje ku dhe u shkarkua.

Balena blu u përball me zhdukjen e shekullit të kaluar, dhe tani ekzistojnë nga 10 dhe 25 mijë specie. Por llogaritet se në 50 vjet nuk është realizuar një vrasje e tillë.

Aktivistët për mbrojtjen e kafshëve pretendojnë që mishi, eshtrat dhe lëkura e saj të jenë përzier me ato të të tjera balenave dhe tani është e vështirë për të realizuar një inspektim mbi vrasjen e mundshme të një balene blu. restorante.

Vrasja e balenave blu është e paligjshme kudo në botë. Nga një organizatë britanike që merrej me mbikëqyrjen detare, u urdhërua të merrte mostrat e ADN-së nga anija që e mbarti atë me qëllim që të provohet nëse ka qenë vërtet një balenë blu. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts