Akdamar: Ishulli i Tolerancës

Akdamar është ishulli më i madh në liqenin Van në Turqi.

Pika më e lartë e ishullit është 1912 metra e lartë. Ajo është e rrethuar me shkëmbinj të pjerrët që shkojnë deri në 80 metra. Territori i saj është 70.000 m2 dhe ka një gjatësi bregdetare prej 3 km.

Ishulli ofron një pamje të mahnitshme nën çdo stinë, por sidomos në pranverë.

Ishulli Akdamar njihet si ishulli i tolerancës, ku kisha e atyshme vjetër është rinovuar dhe është e hapur për lutje një herë në vit.

Në ishullin Akdamar, mund të shkohet për njëzet minuta me anije nga Gevaşe.

Përgatiti: Shkëlzen Rrecaj – /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts