728 x 90 Leaderboard

6 truke si të mos merrni viruse nga Wi-Fi publike

Lundrimi në internet të “pambrojtur” mund të shoqërohet me jo pak rreziqe ndaj lexoni më poshtë disa këshilla që duhet t’i keni parasysh kur lidheni me një Wi-Fi publike

  1. Në asnjë rast mos jepni të dhënat tuaja bankare
  2. Kushtojini vëmendje emrit të rrjetit dhe sigurohuni që është i njëjtë me kompaninë që e shpërndan.

Hakerët shpesh përdorin rrjete që kanë një emër të ngjashëm me rrjetet në zonë për t’ju marrë të dhënat personale. Nëse po përdorni një lidhje publike, kontrolloni gjithmonë emrin e Wi-Fi-s për t’u siguruar që është pikërisht ai që duhet të jetë.

  1. Mos lundroni në internet pa patur të instaluar në kompjuter një antivirus.
  2. Mos e ruani Wi-Fi në pajisjen tuaj (bëjini gjithmonë Forget network)
  3. Kontrolloni URL-në e internetit

Rrjetet e rreme mund t’ju çojnë në faqe interneti me viruse që mund të dëmtojnë laptopin apo celularin tuaj.

  1. Përdorni një lidhje të sigurt /tesheshi.com/

Related posts