Forcat irakene të sigurisë bënë të ditur se militantët e ISIS-it në Mosul, hodhën në erë xhaminë “En Nuri”, një nga më të vjetrat në gjithë Irakun. Paradoksalisht, kjo  xhami, është  njëkohësisht vendi ku Lideri i Daish-it, Ebu Bekr El Bagdadi, ...

Read more

Përdorimi i imazhit, abuzimi, si dhe indoktrinimi i fëmijëve në fushatat elektorale janë metoda krejtësisht antiligjore që përdorin politikanët shqiptarë në prag të zgjedhjeve të 25 qershorit. Sa pak ndryshojnë partitë e demokracissë me me siste ...

Read more

Rregulli 1 kur udhëtoni me avion është që celularin ta vendosim në "airplane mode", por jo të gjithë e zbatojnë. Sigurisht kjo vjen më shumë për faktin se nuk e kanë idenë e pasojave që mund të shkaktojnë gjatë udhëtimit. Telefonat e ndezur nuk ...

Read more

Qeveria britanike ka bërë gati planin për t’u ardhur në ndihmë familjeve të prekura nga zjarri që ra në kullën Grenfell në Londër. Nga kjo tragjedi gjetën vdekjen të paktën 79 persona ndërsa shumë të tjerë  mbetën të lënduar.  Ndërkohë pjesa tje ...

Read more

I nominuari për kryeministër i koalicionit PDK-AAK-NISMA, Ramush Haradinaj është jashtëzakonisht i varur në 20 votat e komunitetit pakicë nëse do bëhet shef qeveri e më së shumti në votat e deputetëve të Listës Serbe. Edhe pse drejtues të këtij ...

Read more